Blog

Het fietsseizoen gaat weer van start!

Het fietsseizoen begint!

Het voorjaar breekt aan en dat betekent dat het fietsseizoen voor de deur staat. De dagen worden langer, droger en warmer en dat betekent dat we massaal weer op de fiets stappen. Niets lekkerder dan ontspannen fietsen op een zonnige lentedag, waarbij je de vogeltjes hoort fluiten en de bloemen ziet bloeien. Heb je in het najaar en in de winter niet zoveel gefietst? Neem dan wel de volgende puntjes even mee, zodat je niet voor nare verrassingen komt te staan!

Maak je fiets tiptop in orde!

Fietsonderhoud is belangrijk. Repareer voordat je op pad gaat prangende zaken en laat even een onderhoudsbeurtje uitvoeren in de werkplaats. Doe je het liever zelf? Geen probleem! Vind hier tips over banden plakken, fietsonderdelen smeren en andere onderhoudsklusjes. Is je fiets niet meer wat het geweest is? Of is je schoolgaand kind nu echt toe aan een groter maatje? Kom langs in ons Experience Center voor een proefrit op een nieuw model of shop direct online. Spoiler: we bezorgen je fiets 100% rijklaar gratis thuis.

Bescherm jezelf

Dat de lente eraan komt, betekent niet dat het nooit meer donker of mistig is. Sla voldoende veiligheidsmaterialen in, zodat je reflecterend en wel, zichtbaar bent op de weg. Denk aan reflecterende banden, verlichting en natuurlijk een goede fietshelm.

Ontdek nieuwe routes

In Nederland hebben we prachtige fietsroutes. Ga op tijd op onderzoek uit en ontdekt de prachtigste routes in jouw omgeving. Dit zijn sites waar je toffe routes kan vinden:

Stel je display of navigatie in en trap lekker door. Enjoy!

Begin langzaam

Als je een tijdje niet hebt gefietst, dan is het verstandig om op te bouwen. Fiets niet direct de elfstedentocht, maar train regelmatig en fiets steeds een stukje verder. Voorkom dat je al vroeg in het seizoen geblesseerd raakt en neem op langere routes tijdig pauze. Niks mis met een hydratatie- en toiletstop onderweg, toch?

Geniet dit fietsseizoen!

Last but not least: geniet van dit geweldige seizoen. Voel de warmte op je huid, onthaast en geniet van wat de wereld ons te bieden heeft zo aan de start van het fietsseizoen van 2024! 🙂