Toont alle 2 resultaten

Batavus Mambo N7 Dames

899,-

Gratis thuisbezorgd in NL & BE

MAMBO DN7 ELEPHANT-MAT 55

Cortina Common Family N7 Dames

899,-

Gratis thuisbezorgd in NL & BE

Cortina Common Family D50 River Blue Matt ND7

Moederfietsen van Atlas Fietsen

Moederfietsen zijn speciaal ontworpen fietsen die comfort, veiligheid en gemak bieden aan moeders die samen met hun kinderen willen fietsen. Deze fietsen, ook wel mamafietsen genoemd, hebben unieke eigenschappen en kenmerken die ze ideaal maken voor het vervoeren van kinderen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op moederfietsen, hun voordelen, belangrijke eigenschappen, hoe je de juiste kunt kiezen en waar je ze kunt kopen. Atlas Fietsen Zoetermeer helpt je graag verder!

Welke fiets past bij jou? Check onze keuzehulp tool!

Wat zijn moederfietsen?

Moederfietsen zijn speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van moeders die hun kinderen op de fiets willen vervoeren. Deze fietsen hebben een aantal specifieke kenmerken die ze onderscheiden van normale fietsen. Zo hebben moederfietsen vaak een lage instap, waardoor je makkelijk kunt op- en afstappen, zelfs als je een kinderzitje op de fiets hebt gemonteerd. Daarnaast is er extra ruimte tussen het zadel en het stuur, zodat je genoeg bewegingsvrijheid hebt, zelfs als het zitje voorop geplaatst is.

Een extra stevige mamafiets

Een ander belangrijk kenmerk van moederfietsen is de stabiliteit en stevigheid. Deze fietsen zijn speciaal ontworpen om het gewicht van kinderen en bagage te dragen. Ze hebben een stevig frame en vaak een dubbele standaard, waardoor de fiets stabiel blijft staan, zelfs als je je kind in het zitje plaatst of bagage op de lange bagagedrager hebt. Dit geeft een gevoel van veiligheid tijdens het fietsen.

Onze moederfietsen

Daarnaast zijn moederfietsen voorzien van verschillende handige accessoires en functies. Ze hebben speciale bevestigingspunten voor kinderzitjes, zodat je deze veilig en stevig kunt monteren. Sommige moederfietsen hebben zelfs elektrische ondersteuning, waardoor het fietsen met kinderen nog gemakkelijker wordt, vooral bij het fietsen tegen wind of heuvels op. Wie wil er nu geen elektrische moederfiets met meerdere versnellingen en hierbij ook nog eens een elektrische? Soms wel 7 versnellingen!

Heb je een wat lager budget? Dan kun je bij ons ook gewoon een goedkope moederfiets kopen. Jouw perfecte fiets hoeft natuurlijk niet heel veel te kosten en wij helpen je hier graag bij!

Welke fiets past bij jou? Check onze keuzehulp tool!

Verschillende moederfietsen

Er zijn diverse merken en modellen moederfietsen op de markt. Merken zoals Batavus, Cortina en Gazelle bieden een breed assortiment aan moederfietsen, elk met hun eigen speciale ontwerpen en kenmerken. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, stijlen en prijsklassen, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en budget. Wil je bijvoorbeeld een moederfiets met versnellingen of is dat naar jouw mening niet nodig? Ben je op zoek naar fietscomfort of heb je een stuurvergrendeling nodig? Onze medewerkers helpen je hier graag bij.

Op zoek naar een moederfiets. Waar moet je nog meer op letten?

Bij het kiezen van een moederfiets is het belangrijk om rekening te houden met verschillende aspecten. Allereerst is het essentieel om de juiste framemaat te kiezen, zodat je comfortabel kunt fietsen en de fiets goed kunt besturen. Bij Atlas Fietsen bieden advies over het bepalen van de juiste framemaat op basis van jouw lengte en lichaamsbouw. Zo zorg je voor de juiste afstand tussen zadel en stuur en kun je als mama makkelijk op en af stappen.

De juiste damesfiets voor een moeder wordt dus ook wel mamafiets genoemd

Naast de framemaat is het ook belangrijk om te letten op het comfort van het zadel en het stuur. Een goed zadel zorgt ervoor dat je comfortabel kunt zitten, zelfs tijdens langere fietstochten. Verstelbare sturen zijn handig omdat je ze kunt aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur en lichaamshouding.

Veiligheid is uiteraard een prioriteit bij het kiezen van een moederfiets. Let op kenmerken zoals een stuurslot, waarmee je de fiets stabiel kunt laten staan wanneer je je kind in het zitje plaatst. Handremmen zijn ook belangrijk, omdat ze zorgen voor een goede remkracht en controle tijdens het fietsen. Op een moederfiets kun je gewoonweg veel makkelijker fietsen.

Speciaal ontworpen om kinderen mee te nemen

Bij het monteren van kinderzitjes is het belangrijk om de instructies nauwkeurig te volgen en ervoor te zorgen dat de zitjes stevig en veilig bevestigd zijn. De meeste moederfietsen hebben speciale bevestigingspunten en zijn eenvoudig te monteren. Daarnaast kun je vaak accessoires zoals een mandje op de fiets monteren, zodat je extra ruimte hebt om spullen mee te nemen tijdens het fietsen.

Welke fiets past bij jou? Check onze keuzehulp tool!

Alle moederfietsen zijn in onze winkel of online te vinden!

Bij het zoeken naar een moederfiets heb je verschillende opties. Je kunt ervoor kiezen om langs te komen in onze fietsenwinkel waar je verschillende modellen kunt bekijken en zelfs een testrit kunt maken. Het voordeel hiervan is dat je de fiets kunt uitproberen en persoonlijk advies kunt krijgen van ons deskundig personeel. Daarnaast hebben wij ook een webshop waar je moederfietsen kunt kopen. Hier kun je een breed assortiment aan modellen vergelijken en profiteren van gunstige prijzen en aanbiedingen. Ook kun je op onze website gebruikmaken van ons handige keuzehulp tool.

Altijd veilig en comfortabel

Veiligheid speelt een cruciale rol bij het fietsen met kinderen. Zorg ervoor dat je altijd de veiligheidsregels volgt, zoals het dragen van een helm voor je kind en jezelf. Daarnaast is het belangrijk om je kind goed vast te zetten in het kinderzitje en ervoor te zorgen dat de fiets in goede staat is. Regelmatig onderhoud aan je moederfiets, zoals het controleren van bandenspanning en remmen, draagt bij aan een veilige fietservaring.

Ook wordt de fiets vaak als familiefiets gebruikt omdat vaders hem ook graag gebruiken. Een moederfiets met versnellingen en een voorzitje of achterzitje is uiteraard niet alleen voor moeders comfortabel en veilig, maar ook voor vaders.

Veelgestelde Vragen

  1. Wat is het verschil tussen een moederfiets en een normale fiets?

Een moederfiets is speciaal ontworpen voor het vervoeren van kinderen. Het heeft eigenschappen zoals een lage instap, extra ruimte voor kinderzitjes, bagage, en stabiliteit.

  1. Hoe kies ik de juiste framemaat voor mijn moederfiets?

De juiste framemaat hangt af van jouw lengte en lichaamsbouw. Fietswinkels kunnen advies geven over het bepalen van de juiste framemaat op basis van jouw specifieke metingen.

  1. Zijn er moederfietsen met elektrische ondersteuning?

Ja, er zijn moederfietsen met elektrische ondersteuning. Deze fietsen maken het fietsen met kinderen nog makkelijker, vooral bij tegenwind of op heuvelachtig terrein.

  1. Kun je accessoires zoals een mandje op een moederfiets monteren?

Ja, de meeste moederfietsen hebben bevestigingspunten voor accessoires zoals een mandje. Hierdoor kun je extra ruimte creëren om spullen mee te nemen tijdens het fietsen.

  1. Zijn moederfietsen duurder dan normale fietsen?

Moederfietsen kunnen iets duurder zijn dan normale fietsen vanwege hun speciale ontwerp en extra functies. De prijs varieert echter afhankelijk van het merk, model en de gekozen opties.

  1. Wat is de afstand tussen het zadel en het stuur bij een moederfiets?

Moederfietsen hebben een extra ruimte tussen het zadel en het stuur, zodat je genoeg bewegingsvrijheid hebt, vooral wanneer er een kinderzitje voorop de fiets is geplaatst.

  1. Waar kan ik een moederfiets kopen?

Je kunt moederfietsen kopen bij Atlas Fietsen in de winkel en op onze webshop. Wij hebben bekende merken zoals Batavus, Cortina en Gazelle in ons assortiment.

Tot slot

Bij het kopen van een moederfiets of mamafiets is het belangrijk om rekening te houden met jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren. Een moederfiets biedt comfort, veiligheid en gemak tijdens het fietsen met je kinderen. Met de juiste keuze kun je jarenlang plezier hebben van jouw moederfiets en genieten van mooie fietstochten met het hele gezin.

Welke fiets past bij jou? Check onze keuzehulp tool!

Ons aanbod aan moederfietsen

Onze moederfietsen zijn de perfecte oplossing voor moeders die samen met hun kinderen willen fietsen. Ze zijn speciaal ontworpen om comfort, veiligheid en gemak te bieden. Met eigenschappen zoals een lage instap, extra ruimte voor kinderzitjes, bagage, en stabiliteit, zijn moederfietsen de ideale keuze voor gezinnen. Door te letten op belangrijke eigenschappen, de juiste maat te kiezen en te kijken naar verschillende merken kun je de perfecte moederfiets vinden die voldoet aan jouw behoeften.