Onderhoud en Reparaties

Hoe moet ik mijn fiets onderhouden?

Je fiets onderhouden is belangrijk, want dan heb je er het langst plezier van. We delen op onze blog regelmatig onderhoudstips en stuur je ook herinneringen in onze community op WhatsApp en de nieuwsbrief.

Vind je het lastig om zelf de tijd te vinden om je hierin te verdiepen? Schakel dan onze werkplaats in voor onderhoud en reparaties.

Biedt Atlas onderhoudsdiensten aan?

Absoluut! Onderhoud is belangrijk, zeker voor je net aangeschafte fiets. Bekijk hier onze servicepakketten, zodat je met een gerust hart op de fiets stapt.

Garantie en Klantenservice

Heb ik garantie op mijn fiets?

Al onze nieuwe fietsen hebben 2 jaar fabrieksgarantie.

Hoe bereik ik de klantenservice?

Onze klantenservice is er voor jou. Je vindt alle informatie over onze vestigingen, inclusief e-mailadressen en telefoonnummers, op deze pagina. We helpen je graag, dus schroom niet om contact op te nemen.

Fiets of Elektrische fiets kopen

Kan ik de elektrische fiets in de winkel bekijken en kopen?

Ja. In onze winkels in Alphen aan den Rijn en Zoetermeer hebben we een grote showroom, waar de modellen staan geëtaleerd. Hier kan je alles eens rustig van dichtbij bekijken en passen. Onze verkoopadviseurs staan klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bovendien kan jouw nieuwe fiets of elektrische fiets vaak dezelfde dag nog mee naar huis.

Kan ik mijn (elektrische) fiets direct meenemen?

Bij ons kan de fiets, als deze op voorraad is in de juiste maat, direct mee. Het klaarmaken van de fiets duurt ongeveer 60 minuten, afhankelijk van de situatie in de winkel. Houd er rekening mee dat het klaarmaken van een elektrische fiets langer duurt. Bij aankoop krijg je altijd een indicatie van de wachttijd.

Welke actieradius kan ik verwachten van mijn nieuwe elektrische fiets?

Dit is afhankelijk van verschillende omstandigheden. Er is namelijk geen vast aantal kilometers te noemen voor een accu. Wel wordt de actieradius voor een groot deel bepaald door de accucapaciteit. Gemiddeld fiets je met een volledig opgeladen 500Wh accu ongeveer 100 tot 125 kilometer. Met een 625Wh accu rijd je vaak tot wel 150 kilometer weg.

De actieradius hangt verder af van bijvoorbeeld jouw eigen gewicht, de buitentemperatuur en mate van ondersteuning.

Betalen, leveren en retourneren

Op welke manieren kan ik betalen?

Uiteraard zijn er de standaard betaalopties, zoals iDeal, Bancontact/MisterCash, Apple en Google Pay en betalen in 3 keer. Al onze fietsen zijn aan te schaffen via het fietsplan. Onder het fietsplan vallen:

  • de WKR-regeling
  • FiscFree
  • het Nationaal Fietsplan (NFP)
  • overige fietsplannen.

Om een fiets via het fietsplan aan te schaffen is het handig om dit in onze winkel te regelen of contact op te nemen met onze klantenservice.

Lees hier meer over het fietsplan

Wat is de levertijd van mijn elektrische fiets?

Wanneer je jouw nieuwe elektrische fiets voor 12:00 bestelt, wordt de fiets dezelfde dag nog meegenomen door de koeriersdienst. Afhankelijk van de drukte wordt de fiets in de meeste gevallen de volgende werkdag thuisbezorgd.

Hoe krijg ik mijn (elektrische) fiets mee? Moet ik er zelf nog wat aan doen?

Je kan direct op je nieuwe fiets wegrijden. De fiets is volledig gemonteerd en afgesteld. De fiets krijgt een afleverbeurt en wordt uitgebreid getest, zodat we zeker weten dat hij 100% in orde is.

Daarnaast nemen we de tijd voor het uitleveren van de fiets of elektrische fiets. We stellen de elektrische fiets af op je lengte, houding, gewicht en wensen. We geven uitleg over het gebruik en onderhoud van de fiets en je krijgt alle bijbehorende papieren en documentatie overhandigd. Mocht het niet lukken met inladen in de auto, dan helpen we graag een handje!

Wordt mijn gekochte kinderfiets rijklaar geleverd?

Ja, ook kinderfietsen leveren wij rijklaar af. Dit betekent dat jouw kind direct op je nieuwe fiets wegrijden. De fiets is volledig gemonteerd en afgesteld en krijgt een afleverbeurt. Ook wordt de fiets uitgebreid getest, zodat we zeker weten dat hij 100% in orde is.

Daarnaast nemen we de tijd voor het uitleveren van de fiets of elektrische fiets. We stellen de elektrische fiets af op je lengte, houding, gewicht en wensen. We geven uitleg over het gebruik en onderhoud van de fiets en je krijgt alle bijbehorende papieren en documentatie overhandigd. Mocht het niet lukken met inladen in de auto, dan helpen we graag een handje!

Hoe wordt mijn fiets geleverd?

Jouw fiets wordt 100% rijklaar afgeleverd, de eventuele gekochte accessoires/onderdelen worden gratis voor je gemonteerd.

Wat zijn de verzendkosten?

Alle fietsen worden in Nederland & België gratis thuisbezorgd!

Milieu en Duurzaamheid

Kan ik mijn oude fiets inruilen?

Jazeker, daar staan wij volledig achter. Je kan jouw fiets inruilen via ons inruilprogramma. Bekijk de voorwaarden hier.