Blog

Elektrische fiets – trends, voordelen en aankooptips [2024]

De elektrische fiets is niet meer weg te denken uit het Hollandse landschap. Het vervoersmiddel is in opmars en zal alleen maar zijn aanwezigheid versterken. Er zijn zoveel soorten op de markt, dat je misschien niet weet waar te beginnen. In dit artikel zoomen we in op de trend, kijken we naar de voordelen voor jou en naar de aankooptips. Welcome to 2024!

Trend elektrisch fietsen

De elektrische fiets – ook bekend als de e-bike – is een hot topic in de mobiliteitswereld. En dat is niet zo raar, want we gaan steeds vaker voor een combinatie van gemak én gezondheid. Daarbij is duurzaamheid een belangrijk stuk van de puzzel, dus ook die pikken we direct mee. De verkoopcijfers van e-bikes stijgen razend snel, waardoor het assortiment ook diverser wordt. Voor iedereen wat wils!

Wat zijn de voordelen van een elektrische fiets?

  • Eenvoudig en snel – elektrische ondersteuning zorgt ervoor dat je met hogere snelheden de heuvels en tegenwind moeiteloos weerstaat;
  • Milieuvriendelijk – de elektrische fiets is een groen alternatief voor de auto, want het vermindert de totale CO2-uitstoot en draagt bij aan een gezonde, duurzame samenleving;
  • Gezond – die elektrische ondersteuning is natuurlijk lekker meegenomen, maar fiets vereist nog steeds inspanning. Hierdoor wordt je conditie beter en werk je aan je gezondheid;
  • Kostenbesparend – in vergelijking met auto’s zijn de operationele kosten van een elektrische fiets veel lager. Geen brandstofkosten, parkeerkosten en geen onderhoud!

Ga jij een e-bike kopen in 2024? Dit zijn aankooptips!

  1. Controleer de accucapaciteit, want dit zegt hoeveel je ongeveer kan rijden. Je actieradius moet wel aansluiten bij je behoeften!
  2. De motorpositie is per model verschillen. Je vindt de motor soms in het voorwiel, soms in het achterwiel of juist in het midden van de fiets. Elke positie heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus ga altijd voor stabiliteit en een natuurlijke fietservaring.
  3. Hoeveel versnellingen wil je hebben op je nieuwe fiets? Soepel schakelen is altijd aanbevolen, dus verdiep je in de verschillende mogelijkheden.
  4. Verdiep je als laatste in soorten remmen, zodat je zelfs bij de slechtste weersomstandigheden toch de beste remprestaties hebt.

Wil je eerst proefrijden? Kom dan naar ons Experience Center in Zoetermeer.