Blog

Elektrische fiets kopen – waar moet je op letten?

elektrische fiets kopen waar op letten

Als je een elektrische fiets wilt kopen, dan ben je misschien wel overwhelmed door alle keuzes. Dat is zonde, want zo’n e-bike kan je leven enorm verrijken. Daarom beantwoorden we in dit artikel een veelgestelde vraag: een elektrische fiets kopenwaar moet je op letten?

Soorten elektrische fietsen

Elektrische fietsen heb je in alle soorten en maten. Denk aan elektrische stadsfietsen, elektrische bakfietsen, elektrische vouwfietsen, elektrische transportfietsen of bijvoorbeeld de elektrische fiets met middenmotor of elektrische ondersteuning. Uiteraard heb je ook speciale modellen voor dames en heren, dus haal je hart maar op. Bekijk hier ons complete aanbod elektrische fietsen.

E-bikes voor dames en heren

Er is een duidelijk verschil tussen elektrische fietsen voor dames en heren:

Fietsen met trapondersteuning

Trapondersteuning is wat een e-bike zo speciaal maakt. Het geeft je dat extra steuntje in de rug tijdens het fietsen, vooral op heuvelachtige routes.

Wat is de beste elektrische fiets voor jou?

Voordat je een e-bike aanschaft, is het goed om te weten waar je op moet letten. Denk aan de accu, de motor én natuurlijk de prijs. Doe de keuzetest voor fietsen, zodat je direct uitvindt wat de beste fiets voor jou is. Liever met iemand in gesprek? Ook geen enkel probleem! Neem contact op en we nemen het met je door.

Proefrit: waarom essentieel?

Een proefrit is de beste manier om te voelen hoe de e-bike rijdt. Het geeft je ook een idee van welke e-bike het beste bij jou past. Wanneer je een nieuwe e-bike wilt kopen kun je bij bij ons in de winkel in Zoetermeer of Alphen aan den Rijn langskomen om al onze elektrische fietsen uit te proberen. Bij Atlas Fietsen Zoetermeer geloven wij dat de aanschaf van een nieuwe elektrische fiets om de nodige aandacht vraagt, dus breng een bezoek aan ons Experience Center en stap op!

Populaire e-bikemerken

Er zijn verschillende elektrische fietsen op de markt en deze kun je uiteraard ook op de website van het ANWB vinden, maar merken zoals Huyser, Gazelle en Batavus staan bekend om hun kwaliteit en worden vaak als beste uit de test beschouwd. Voor de beste elektrische fietsen ben je bij Atlas Fietsen in ieder geval aan het juiste adres. Onze e-bike specialisten helpen je om de juiste elektrische fiets te kopen.

De aanschaf van een e-bike

Bij de aankoop van een elektrische fiets is het belangrijk om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Fietsen op een e-bike kan even wennen zijn, vooral wanneer het om elektrische fatbikes of bijvoorbeeld om een elektrische mountainbike gaat. Kom daarom langs bij ons in de winkel om onze e-bikes zelf uit te proberen. Op deze manier kun je kennismaken met ons aanbod elektrische fietsen en kunnen wij je informeren over de beste e-bikes van dit jaar.

Elektrische fiets kopen in 2024 – dit is waar je op moet letten

Dus, een recap: een elektrische fiets kopenwaar moet je op letten?

  • Welke actieradius heb je nodig?
  • Wat is de juiste motorpositie voor jouw e-bike?
  • Hoeveel ondersteuning heb je nodig?
  • Wat is de maximale snelheid?
  • Hoe zit het met comfort? Zithouding?
  • Wat is je budget?
  • Welke merken komen goed uit de test?
  • Welke fiets rijdt het lekkerst?