Keuzehulp Wizard
Ben je op zoek naar een elektrische fiets of een gewone fiets?
Wat voor soort gewone fiets gaat jouw voorkeur naar uit?
Naar welke frametype ben je op zoek?
Welk aandrijfsysteem gaat jouw voorkeur naar uit?
Wat voor soort elektrische fiets gaat jouw voorkeur naar uit?
Wat is jouw voorkeur qua motorpositie?
Waar zou je de accu op de fiets willen hebben?
Welk aandrijfsysteem gaat jouw voorkeur naar uit?
niet verplicht
niet verplicht
Use Shift+Tab to go back

Atlas Fietsen keuzehulp tool

Ben je op zoek naar een nieuwe fiets of e-bike? Dan is het natuurlijk wel verstandig om goed onderzoek te doen naar een geschikte (elektrische) fiets die precies bij jouw wensen past. Wil je er bijvoorbeeld de kinderen mee naar school brengen of wil je er af en toe boodschappen mee doen? Misschien heb je juist een snelle elektrische fiets nodig omdat je er vaak op uit trekt?

Menigeen Nederlander heeft hier advies bij nodig en daarom hebben we bij Atlas Fietsen de ‘fiets keuzehulp’ voor jou online gezet. Zo kun jij eenvoudig de juiste keuze maken.

Welke fiets (e-bike) past bij mij?

Wat soort fiets heb je nodig? Veel mensen weten niet welke fiets het best bij hun past. Er zijn tegenwoordig zoveel soorten fietsen op de markt waar je uit kunt kiezen dat je zonder (persoonlijk) advies niet meer weet waar je moet kijken. De Atlas Fietsen Keuzehulp heeft jouw wensen als uitgangspunt. Zo kun jij kiezen voor de fiets die het beste bij jou past.

Welke gewone fiets moet ik kiezen?

De stadsfiets is wat we in Nederland al generaties lang gebruiken. Het is een makkelijke fiets waar je dagelijks gebruik van kunt maken. Onderhoud is trouwens ook makkelijk. Je hoeft eigen nergens aan te denken. Stap op en je kunt lekker de weg op.

E-bikes met de juiste accu’s

De accu van een e-bike of speed pedelec kun je op verschillende locaties op de elektrische fiets terugvinden. Zo kan de accu bijvoorbeeld in de bagagedrager geplaatst zijn, maar je kunt een accu ook terugvinden op bijvoorbeeld het frame. Ook kan het om een geïntegreerde accu gaan.

De benodigde hoeveelheid energie in de accu wordt ook wel accucapaciteit genoemd. De accucapaciteit is erg belangrijk want het bepaald hoe ver je kunt komen zonder deze tussendoor te hoeven opladen. De capaciteit wordt altijd in Wh (watt uur) aangegeven. Hoe hoger dit is, hoe sterker je accu is en hoe langer deze dus meegaat.

Maak je vaak korte ritjes? Dan heb je niet zoveel accucapaciteit nodig. Gebruik je het voor lange afstanden of in een heuvelachtig gebied? Dan is het belangrijk om naar een groot accucapaciteit te kijken. Dit wordt ook wel de actieradius genoemd. Verder zijn deze e-bikes vaak ook voorzien van een derailleurversnelling. Dit is geschikt voor langere afstanden of heuvelachtige gebieden.

Hybride en elektrische fietsen

Een elektrische fiets is vaak groot en zwaar. Wil je een wat lichtere fiets? Dan is een hybride fiets misschien wel wat voor jou. Deze is minder dik gebouwd en minder zwaar dan een e-bike. Het zit eigenlijk tussen een racefiets en mountainbike in. Het heeft ook smallere banden en een lichter profiel. De fiets is voor ieder terrein te gebruiken en fietst dan ook erg comfortabel.

Bij aanschaf is het misschien handig als je het allemaal even uitprobeert. Je zult direct aan je zithouding merken dat het veel relaxter fietst. En comfort is ook belangrijk toch? Deze bikes hebben ook veel versnellingen waardoor je dus ook nog eens makkelijker kunt trappen. Maak bij het gebruik van deze fietsen wel altijd gebruik van een helm. Dat is wel zo veilig!

Maak gebruik van onze gratis tool voor een elektrische fiets

Heb jij ook hulp nodig bij aanschaf van een e-bike? Dan helpen we je bij Atlas Fietsen graag bij het kiezen van de juiste elektrische fiets. Maak nu gebruik van onze gratis tool. Kijk naar verschillende elektrische fietsen en kies voor de fiets die het beste bij jou past!