Blog

Fiets kopen in Alphen aan den Rijn – vind de perfecte tweewieler

Fiets kopen Alphen aan den Rijn

Een fiets kopen in Alphen aan den Rijn. Het klinkt als een simpele taak, maar je wist niet dat het aanbod zó groot zou zijn. In dit artikel lees je wat je moet weten over het kopen van een tweewieler in onze mooie stad. We bespreken de verschillende soorten fietsen, de beste fietsenwinkel (guess who) en geven je handige tips.

Welke fiets past bij jou?

De eerste stap bij het kopen van een fiets is om te bepalen wat voor soort fiets je nodig hebt. Er zijn verschillende soorten fietsen op de markt, met elk z’n eigen voor- en nadelen. Dit zijn wat ons betreft de soorten die je echt moet overwegen:

  1. Stadsfiets. Dit is verreweg de meest populaire optie voor woon-werkverkeer en korte ritjes in de stad. Stadsfietsen zijn comfortabel, gebruiksvriendelijk en vaak uitgerust met handige accessoires, zoals een bagagedrager en verlichting. En, bij Atlas Fietsen vind je ook elektrische stadsfietsen, voor als je net wat extra’s zoekt.
  2. De Hybridefiets. Een sportieve fiets die veelzijdig is en de perfecte balans biedt tussen snelheid en comfort. De fiets is wendbaar genoeg voor in de stad, maar ook robuust genoeg om off-road mee te crossen. Ook hiervan hebben we elektrische tegenhangers.
  3. Transportfiets? Trendy en praktisch in het dagelijks leven. Transportfietsen zijn ideaalvoor het vervoeren van schoolspullen, boodschappen of om gewoon een ontspannen ritje te maken. Ook hiervan hebben we een elektrische variant. Daarmee wordt het transporteren van zware spullen toch net wat eenvoudiger.
  4. De mombike. Moeders zijn de pilaren van de samenleving. Een goede fiets is dan een basisvereiste en onze moederfietsen bieden comfort, veiligheid en gemak aan de moeders van Nederland. Beetje extra ondersteuning nodig? Ga dan voor een elektrische moederfiets. Je ziet het, je kan elke fiets kopen in Alphen aan den Rijn.

Naast deze modellen hebben we bij Atlas Fietsen ook kinderfietsen, bedrijfsfietsen en tweedehandsfietsen.

De beste fietsenwinkel in Alphen aan den Rijn

Het zal je niet verbazen, maar Atlas Fietsen is letterlijk de beste fietsenwinkel in Alphen aan den Rijn. Waarom? Nou, dat zal ik je vertellen.

  • We waren in 2019 Favoriete tweewielerwinkel van het jaar
  • Wonnen in 2020 en 2022 Best performance online
  • Waren in 2017 en 2018 Provinciewinnaar.

En dat is nog niet alles. Want bij Atlas Fietsen is de service het meest opmerkelijk. We gaan tot het gaatje en zijn gespecialiseerd in de beste fiets voor jouw leven vinden. Als je Atlas Fietsen zegt, zeg je ook:

Tips voor als je een fiets kopen gaat in Alphen aan den Rijn

  1. Bepaal je budget – je wilt niet thuiskomen met een fiets die eigenlijk niet in je huishoudboekje past;
  2. Doe je research – lees online reviews, raadpleeg fietsentesten en vergelijk verschillende fietsen;
  3. Maak een proefrit – bij onze fietsenwinkel in Alphen aan den Rijn kan je op alle modellen proefrijden, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt;
  4. Vraag om advies – onze medewerkers zijn opgeleid om jou te adviseren. Stel ze al je vragen en maak de juiste afweging!

Waarom kopen bij een lokale fietsenwinkel?

Lokaal shoppen is sowieso goed voor de wereld. De lokale economie heeft onze steun nodig en door je fiets te kopen in Alphen aan den Rijn, jouw stad, steun je de lokale bedrijvigheid. Daarnaast ben je verzekerd van een goede service. We zetten alles op alles om onze regiogenoten volop tot dienst te zijn. We helpen je bij het maken van je keuze, maken je fiets rijklaar en repareren wanneer nodig. Als je bij Atlas Fietsen koopt kan je jouw fiets ook direct meenemen uit de winkel. Fijn toch?