Tips & Tricks

Welke fiets past bij mij?

Wanneer je voor de aanschaf van een nieuwe fiets op pad gaat wil je natuurlijk wel gelijk dé perfecte fiets vinden. Een veilige fiets die precies bij jouw wensen past. Ben je bijvoorbeeld een sportieve fietser, wil je er alleen de kinderen mee naar school brengen of ga je alleen af en toe met de fiets boodschappen doen? Zoals je kunt zien is het dus toch wel echt belangrijk om een type fiets aan te schaffen die past bij jou dagelijkse bezigheden.

Atlas Fietsen keuzehulp

Om het je allemaal wat makkelijker te maken hebben we bij Atlas Fietsen daarom de ‘fietsen keuzehulp’ online gezet. Deze tool stuurt je de juiste richting op bij het uitkiezen van jouw nieuwe elektrische fiets, stadsfiets, hybride fiets, transportfiets of stoere e-bike.

Een elektrische fiets (e-bike)

De juiste en geschikte elektrische fiets vinden kan tegenwoordig een hele opgave zijn. Er zijn namelijk zoveel verschillende modellen e-bikes op de markt. Bij een gewone fiets of stadsfiets zijn er minder zaken waar je op moet letten, maar een elektrische fiets gebruiken betekent dat er veel meer bij komt kijken.

Voor ieder wat wils

Heb je de fiets nodig voor een fietsvakantie? Wil je gebruik maken van een traploze versnelling? Ga je geen kilometers fietsen en heb je het alleen voor korte afstanden nodig? Of heb je een schoolfiets voor de kinderen nodig of een vouwfiets voor jezelf? De meeste fietsen kun je in de fietsenwinkel vinden. Zo kun je alles testen voordat je hem aanschaft en daadwerkelijk gaat gebruiken.

Welke elektrische fiets past bij jou?

Bij een e-bike of speed pedelec is het belangrijk om naar de accu te kijken. Je kunt de accu op een e-bike in de bagagedrager vinden of in de frame vinden. Ook kan de accu geïntegreerd zijn. Verder is de capaciteit van de accu belangrijk, maar hoe hoger deze is, hoe sterker deze is en hoe langer het dus meegaat. Gebruik je de fiets vooral voor korte ritjes? Dan heb je natuurlijk niet zoveel accucapaciteit nodig.

Elektrische fietsen voor lange afstanden

Ga je de fiets voor lange afstanden of in een heuvelachtig gebied gebruiken? Dan is het erg belangrijk om naar een groot actieradius te kijken. Je wilt natuurlijk wel een volle accu tot op de eindbestemming.

Hybride en elektrische fietsen

Ben je tijdens je zoektocht ook de hybride fiets tegengekomen en heb je geen idee wat dit is? Dan ben je niet de enige. Er is namelijk zeker wel een verschil tussen een hybride en een elektrische fiets. De hybride fiets is minder dik gebouwd waardoor die een stuk lichter is dan een e-bike. Het is eigenlijk een soort racefiets en mountainbike in een. Veel mensen vinden een lichtere fiets toch fijner en doordat de hybride fiets lichter is kun je vaak ook sneller gaat dan een e-bike.

Maak gebruik van onze gratis tool

Ben jij klaar met het oneindig zoeken naar de juiste fiets en wil je voor je eigen fietsplezier direct de juiste elektrische fiets aanschaffen? Maak dan nu gebruik van onze gratis Atlas Fietsen keuzehulp tool. De tool gebruikt jouw persoonlijke wensen als uitgangspunt waardoor je altijd het juiste advies krijgt.

Terug naar de lijst