Blog

Een nieuwe fiets kopen? Dit is waar je op moet letten!

Experience Center Atlas Fietsen - Fiets kopen

Een nieuwe fiets kopen is iets wat je niet dagelijks doet. De keuze is reuze en dit kan nogal overweldigend aanvoelen. Het is een investering in gezondheid, mobiliteit en plezier, maar je hebt te maken met bepaalde factoren. Denk aan de maat van de fiets, je budget, het doel van de aankoop en welke functies je nodig hebt. Wat is nou slim om te doen en wat moet je juist echt niet doen? Het is belangrijk om jezelf goed te (laten) informeren over de verschillende opties, stijlen en merken. In dit artikel bespreken we de pijnpunten en geven we aan waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe fiets. Ready to shop?

De juiste maat fiets kopen

Er is niets zo vervelend als een fiets in de verkeerde maat hebben. Te hoog, te laag of gewoon oncomfortabel – we willen het allemaal voorkomen. Een goed passende fiets is niet alleen prettiger, maar ook nog eens efficiënter én veiliger om op te rijden. Dit is waar je op moet letten:

  1. Lichaamsafmetingen – meet je binnenbeenlengte, armlengte en romplengte, zodat we de juiste framemaat kunnen bepalen
  2. Proefrit – maak altijd een proefrit om je nieuwe fiets aan te voelen (kom eens langs bij ons Experience Center!)
  3. Aanpassingen – een goede fiets is vaak aanpasbaar aan jouw houding. Zorg ervoor dat je zadel, stuur en de positie van de handvatten op de perfecte plek zitten.

Verschillende soorten fietsen

Er zijn heel wat fietsmerken, maar bij Atlas Fietsen vind je uitsluitend kwaliteitsfietsen. Er zijn goede fietsen in soorten en maten, zoals:

Budget en waar voor je geld

Het bepalen van je budget is een cruciale stap als je een nieuwe fiets gaat kopen. Fietsen variëren enorm in prijs, afhankelijk van het merk, de kwaliteit en de opties. Houd daarom de volgende richtlijnen in gedachten:

  • Bepaal je budget – beslis hoeveel je kan en wil uitgeven en houd rekening met extra kosten, zoals accessoires en onderhoud.
  • Kwaliteit vs. prijs – een hogere prijs betekent niet altijd beter. Zoek naar reviews en vergelijk diverse modellen binnen je budget.
  • Tweedehands fiets kopen – overweeg om tweedehands te kopen als je budget beperkt is. Neem eens een kijkje op GewoonFietsen voor het beste tweedehandsaanbod.
  • Garantie en service – kijk naar de garantievoorwaarden en de beschikbaarheid van service en onderdelen.

Kortom, het kopen van een nieuwe fiets kan best een klusje zijn. Het is een persoonlijk proces, waarbij je kijkt naar individuele behoeften, voorkeuren en budget. Door rekening te houden met het type fiets, je budget en iets wat aansluit bij je lifestyle, zal je ontzettend veel fietsplezier beleven.

Shop nu of kom naar één van onze winkels.