Blog

De slimme Enviolo naaf doet wonderen

Enviolo naaf

De fietsenbranche is vrij traditioneel ingesteld, maar we komen eindelijk in een tijdperk waar technologie en traditie samensmelten. Innovatie staat centraal in een wereld waar efficiëntie en comfort vooropstaan. Enviolo staat voor vernieuwing en zorgt er eigenhandig voor dat de manier waarop we fietsen volledig wordt geherdefinieerd. Je zou het een mijlpaal in de fietsindustrie kunnen noemen, want wie wil er nou niet schakelen tussen versnellingen zonder de bekende schokken. Lees hier wat de Enviolo naaf is, hoe het werkt en ervaar de voordelen zelf. Enjoy!

Wat is de Enviolo naaf?

De Enviolo naaf, voorheen bekend als NuVinci, is een traploze versnellingsnaaf die een uitzonderlijk fijne rijervaring biedt. In plaats van te vertrouwen op tandwielen en versnellingen, gebruikt de Enviolo naaf een reeks kogels die hun positie veranderen. Dit is noodzakelijk, zodat de verhouding tussen de trapfrequentie en de snelheid van het achterwiel wordt aangepast. Hierdoor profiteer jij als fietser van een soepele, naadloze overgang tussen verschillende snelheden zónder de schokken en haperingen van het conventionele versnellingssysteem.

Hoe werkt Enviolo?

We kunnen het je stapsgewijs uitleggen, maar wat is er nou duidelijker dan een filmpje van de producent zelf?

Voordelen van de traploze naaf

  • Traploos schakelen – de naaf biedt een oneindig aantal versnellingen binnen zijn bereik, wat betekent dat je de perfecte weerstand voor elke situatie kunt vinden. Dit maakt je rit zowel comfortabeler als efficiënter.
  • Een groter versnellingsratio – met het 256-380% ratio-bereik is fietsen in elk landschap mogelijk. Rij met je bakfiets een heuvel op of fiets op hoge snelheid door de bergen.
  • Onderhoudsvrij – door het ontbreken van traditionele versnellingen, en de gesloten systeemarchitectuur, heeft de Enviolo naaf veel minder onderhoud nodig dan andere versnellingssystemen.
  • Duurzaamheid – Enviolo is ontworpen om de zwaarste omstandigheden te weerstaan. Of je nu door de stad rijdt of de natuur verkent, dit systeem is gebouwd om lang mee te gaan.
  • Gebruiksgemak het veranderen van versnellingen is ongelooflijk intuïtief met de Enviolo naaf. Een simpele draai aan de handgreep is alles wat nodig is, waardoor het ideaal is voor beginners en ervaren fietsers.

De naaf van Enviolo is geschikt voor elke fietser. Of je nu recreatief op pad gaat, je fietsend naar je werk vertrekt of een avontuurlijke ervaren verkenner bent; this is you! De volgende modellen in ons assortiment hebben, onder andere, de bekende traploze naaf inbegrepen:

Wil je meer weten over de naaf? Of wil je het zelf ervaren? Kom eens langs bij ons in het Experience Center.