Blog

Elektrische fiets met middenmotor

Elektrische fiets middenmotor

De elektrische fiets die we bij Atlas Fietsen het meest verkopen, is die met een middenmotor. De middenmotor modellen hebben de motor op de trapas gemonteerd, waardoor je vele voordelen ervaart. In dit artikel leggen we je uit wat het verschil is met de motor op het voor- of achterwiel. Ook leggen we uit wat de voordelen zijn van een e-bike met een middenmotor en welke modellen we het meest verkopen.

Waarom kiezen voor een e-bike met middenmotor?

E-bikes zijn sowieso al fantastisch, want je legt moeiteloos lange afstanden af en pikt ook zonder problemen een heuveltje mee. Zelfs met tegenwind! Een middenmotor is zo’n verrijking van je elektrische fiets. Dat is omdat deze meer kracht heeft dan een bike met een voor- of achterwielaandrijving. Een middenmotor zorgt ervoor dat je tijdens het fietsen de stabiliteit behoudt. Als je wegfietst met trapondersteuning, dan wordt je niet naar voren geduwd. Ook heb je niet het gevoel dat er aan je getrokken wordt, zoals bij voorwielaandrijving wel het geval kan zijn.

De positie van de motor, op de trapas, heeft een laag zwaartepunt. Dit zorgt ervoor dat het gewicht op de fiets evenredig wordt verdeeld. Daarbij heeft een elektrische fiets met een middenmotor minder last van storingen én is de trapondersteuning accurater.

Elektrische fiets met Bosch middenmotor

De Bosch middenmotoren worden geleverd in drie verschillende motoren: de Active Line, Active Line Plus of de Performance Line. Bekijk hier alle modellen met een Bosch middenmotor, zonder twijfel onze bestsellers!

Elektrische fiets met Shimano middenmotor

Onze e-bikes met Shimano motor komen ook in diverse opties, namelijk: Shimano Steps E6000, E6100 en E5000. Wil je hier meer informatie over ontvangen? Neem dan nu contact met ons op.

Wat is de beste elektrische fiets met middenmotor?

Dat is natuurlijk een lastige vraag, want dat hangt volledig af van jouw wensen en behoeften. Je vindt de fietsen uit het assortiment regelmatig terug in testen, zoals die van de Consumentenbond. Dit zijn wat ons betreft (en wat onze klanten betref) de beste e-bikes met een middenmotor: