Tips & Tricks

Welke maat fiets voor een kind?

Zo kies je de juiste maat fiets voor een kind

Wil je een fiets voor je kind kopen en ben je op zoek naar de juiste maat fiets voor je kind? De juiste fietsmaat bepalen voor een kinderfiets is geen eenvoudige klus. Toch zijn er manieren om de juiste maat fiets voor je kind vast te stellen. In dit artikel vertellen we je op welke manieren je de juiste maat voor een kinderfiets opneemt, zodat je straks gemakkelijk een mooie kinderfiets voor je kind kunt kopen. Lees snel verder voor meer informatie.

De fietsmaat bepalen

Je kunt op twee manieren de juiste fietsmaat voor je kind bepalen. Dit kun je doen door de binnenbeenlengte van je kind op te meten, maar je kunt de juiste maat ook vaststellen aan de hand van de kledingmaat van je kind. Een kind moet goed met zijn voeten bij de trappers kunnen. Bij vrijwel alle kinderfietsen is het zadel in hoogte verstelbaar. Hierdoor gaat de fiets langer mee. Je kunt dus eigenlijk beter een fiets kopen waar je kind op past en waarbij het zadel nog hoger af te stellen is dan een fiets die eigenlijk te groot is.

Meet de lengte van het binnenbeen op

Je kunt de framemaat van de fiets bepalen door de binnenbeenlengte van je kind op te meten. Hierbij zet je de voeten 20 cm uit elkaar en meet je vanaf de grond tot het kruis. Het getal wat hieruit komt vermenigvuldig je vervolgens met 0,68. De uitkomst hiervan is de afmeting van de juiste framemaat voor de fiets voor je kind.

Bepaal de maat met de kledingmaat van je kind

Je kunt met de kledingmaat van je kind de juiste wielmaat van de kinderfiets bepalen. Op internet kun je schema’s vinden waarbij er bij specifieke kledingmaat het aantal inch staat wat je nodig hebt voor de wielen van de kinderfiets. Wel is het belangrijk in je achterhoofd te houden dat sommige kinderen juist kleiner of groter voor hun leeftijd zijn en het daarom meer een indicatie is. De beste manier om de juiste maat op te meten, blijft toch via het binnenbeen. 

Gebruik de Atlas Fietsen Keuzehulp tool

Om de juiste keuze te kunnen maken voor de fiets waar je jaren plezier mee gaat hebben heb je soms wat hulp nodig. Daarom introduceren wij de Atlas Fietsen Keuzehulp tool. Aan de hand van enkele vragen helpen wij je de weg op met de fiets die het best bij jou past.

Juiste maten opgenomen? Kies de ideale kinderfiets uit

Heb je de juiste maten voor de kinderfiets opgenomen, dan wordt het tijd om een goede kinderfiets te kiezen. Online zijn er diverse soorten fietsen voor zowel jongens als meisjes verkrijgbaar. Neem je kind mee naar de fietsenwinkel en laat hem of haar zelf wat fietsen proberen, zodat je zeker weet dat je de juiste kinderfiets mee naar huis neemt. Wij wensen je veel succes!

Terug naar de lijst