Tips & Tricks

Welke elektrische fiets past bij mij?

Elektrische fietsen, vaak e-bikes genoemd, zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe fiets voor woon-werkverkeer, langere afstanden of gewoon voor de lol, een e-bike kan een geweldige keuze zijn. Maar welke elektrische fiets past bij jou? Bij Atlas Fietsen Zoetermeer helpen we je graag op weg bij het vinden van een elektrische fiets die bij jou past.

Verschillen tussen e-bikes en gewone fietsen

Een e-bike biedt trapondersteuning, waardoor je gemakkelijker kunt fietsen dan op een gewone fiets. Dit is vooral handig voor langere ritten of wanneer je tegenwind hebt. De accu, die meestal uitneembaar is, levert de energie voor deze ondersteuning.

Welke e-bike past bij jouw levensstijl?

Ben je iemand die elke dag lange afstanden aflegt? Dan heb je waarschijnlijk een e-bike met een grotere accu en een hoog actieradius nodig. Voor korte ritjes in de stad kan een eenvoudiger model voldoende zijn.

De belangrijkste onderdelen van een e-bike

De accu bepaalt hoe lang je kunt fietsen. Een grotere accu betekent vaak een groter actieradius. Let op de capaciteit van de accu (uitgedrukt in Wh) bij je keuze. Wanneer je veel fietst dan is een fiets met een grote actieradius de fiets voor jou en is een fiets met een kleine actieradius bijvoorbeeld geen geschikte elektrische fiets voor jou.

Versnellingen en aandrijving: wat is het verschil?

Er zijn e-bikes met derailleurversnelling, naafversnelling en zelfs riemaandrijving. Welk type aandrijving voor jou geschikt is, hangt af van je persoonlijke voorkeur en waar je de fiets voor gaat gebruiken. Op onze website kun je gratis gebruik maken van onze e-bike keuzehulp tool om jouw elektrische fiets te vinden. Ook kun je natuurlijk langskomen bij ons in de winkel in Zoetermeer of Alphen aan den Rijn. We helpen je graag bij het vinden van de e-bike die perfect bij jou past.

Middenmotor, voorwielmotor, of achterwiel: welke is de beste?

De positie van de motor heeft invloed op de rijeigenschappen. Een middenmotor zit in het midden van de fiets en biedt een natuurlijkere fietservaring, terwijl een voorwielmotor vaak goedkoper is.

Proefrit: ervaar het zelf

Voordat je een definitieve keuze maakt, is het altijd een goed idee om een proefrit te maken in onze fietsenwinkel in Zoetermeer of Alphen aan den Rijn. Zo kun je zelf ervaren welke e-bike het beste bij jou past en helpen onze medewerkers je een goede keuze te maken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een lage instap fiets? Of wil je per se een fiets met middenmotor? Dan hoef je niet alleen op zoek naar een nieuwe elektrische fiets en helpen onze aardige medewerkers je verder in de wereld van elektrische fietsen.

Tips voor het kopen van een elektrische fiets

Zorg dat je goed geïnformeerd bent voordat je een aankoop doet. Maak gebruik van onze keuzehulp, vraag persoonlijk advies bij ons in de winkel en vergelijk verschillende modellen. En vergeet niet: de perfecte fiets is de fiets die bij jou past!

Conclusie

Een nieuwe elektrische fiets kopen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste informatie en een proefrit kom je al een heel eind. Kom langs bij ons in de winkel in Zoetermeer of Alphen aan den Rijn en vind de fiets die bij jou past. Onze medewerkers kunnen je helpen de juiste fiets te kopen door je uitvoerig te informeren over bijvoorbeeld een derailleur versnellingssystemen, naaf, rotatiesensor, uitneembare accu, e-bike motor, voorwiel, en zelfs over een nieuwe bagagedrager. Winkel je liever online? Dan kun je in onze webshop gebruikmaken van onze gratis fiets keuzehulp tool. Zo krijg je ook online de juiste hulp bij aankoop van een e-bike.

Veelgestelde vragen

Hoe onderhoud ik mijn e-bike?

De meeste e-bikes hebben minimaal onderhoud nodig, vooral als ze een gesloten kettingkast hebben. Zorg dat de accu goed wordt opgeladen en bewaar deze op een koele plaats.

Wat is het verschil tussen een middenmotor en een voorwielmotor? 

Een middenmotor biedt een natuurlijker fietsgevoel, terwijl een voorwielmotor vaak goedkoper is maar een ander rijgevoel geeft.

Hoe lang gaat een accu mee? 

Dit hangt af van de capaciteit van de accu en hoe je de fiets gebruikt. Gemiddeld gaat een accu enkele jaren mee.

Welke merken e-bikes zijn er? 

Er zijn veel verschillende merken, zoals Gazelle, Batavus en bijvoorbeeld Kalhoff, maar ook vele anderen. Het is belangrijk om een merk te kiezen dat goed staat aangeschreven. Waar je op moet letten is voor elk type fietser anders en wij helpen je graag jouw ideale fiets te vinden. Zo weet je zeker dat je gloednieuwe e-bike de perfecte fiets voor jou is.

Hoe snel kan een e-bike gaan? 

In Nederland is de maximumsnelheid van een e-bike 25 km/u, maar er zijn ook speed pedelecs die sneller kunnen gaan.