Tips & Tricks

Hoeveel inch fiets voor een kind?

Wat is de juiste hoeveelheid inch voor een kinderfiets?

Benieuwd wat de juiste hoeveelheid inch voor een kinderfiets is, omdat je van plan bent een nieuwe fiets voor je kind te gaan kopen? Een kind groeit jaarlijks wel 6 centimeter. Moet je dan een fiets op de groei kopen? Niet perse. Je kind moet met zijn voeten altijd bij de grond kunnen komen. Dit wordt lastiger als je niet de juiste maat kinderfiets aanschaft. Je kind zal zo minder vertrouwen in het fietsen hebben, omdat dit dan lastiger gaat. De juiste maat voor de kinderfiets kun je op diverse manieren vinden. In dit artikel vertellen wij je dan ook hoe je de juiste maat voor een kinderfiets bepaalt.

Meet de juiste maat via het binnenbeen

Je kunt de juiste maat kinderfiets opmeten door de binnenbeenlengte op te meten van je kind. Je kind moet hierbij de voeten 20 cm uit elkaar zetten. Vervolgens meet je vanaf de grond tot aan het kruis. Het getal wat op het meetlint verschijnt, vermenigvuldig je met 0,68. De uitkomst hiervan bepaalt welke maat fiets je het beste kunt kopen.

Stel de inchmaat via de kledingmaat van je kind vast

De inchmaat voor de fiets voor je kind is ook goed vast te stellen via de kledingmaat van je kind. Online vind je verschillende schema’s waar bij diverse kledingmaten de juiste hoeveelheid inch beschreven staat. Let wel altijd op dat sommige kinderen juist groot voor hun leeftijd zijn en andere kinderen weer klein. Daarom is het eerder aan te raden de juiste hoeveelheid inch via het binnenbeen vast te stellen.

Het zadel verstellen kan helpen

Denk je dat je kind te groot wordt voor zijn of haar huidige fiets, dan kan het zadel en stuur verstellen ook helpen. Als het fietsen te zwaar wordt voor je kind, kun je het beste het zadel gaan aanpassen. Als de knie niet boven de heup uitkomt, fietst dit een stuk lichter voor je kind. Ga je het zadel hoger zetten, dan is het belangrijk dat je kind nog goed bij de grond kan. Wanneer je het zadel hoger zet, is het ook van belang meteen het stuur hoger te zetten. Je kind moet niet alleen met de voeten de grond raken, maar ook goed op- en af kunnen stappen, makkelijk tot stilstand komen en goede controle behouden over de fiets.

Gebruik de Atlas Fietsen Keuzehulp tool

Om de juiste keuze te kunnen maken voor de fiets waar je jaren plezier mee gaat hebben heb je soms wat hulp nodig. Daarom introduceren wij de Atlas Fietsen Keuzehulp tool. Aan de hand van enkele vragen helpen wij je de weg op met de fiets die het best bij jou past.

Wij wensen je veel succes met het vinden van een geschikte fiets voor je kind.

Terug naar de lijst