Tips & Tricks

Een (elektrische) fiets vinden voor kleine vrouwen

Nederlanders zijn een van de langste mensen ter wereld. De gemiddelde lengte van een Nederlandse vrouw is 1.71cm en die van een Nederlandse man is 1.84cm. Maar het is je waarschijnlijk al opgevallen dat niet iedereen in Nederland zo lang is. Misschien ben je zelf ook niet zo heel groot. Het vinden van fietsen voor kleine vrouwen of mannen kan dan ook een probleem zijn. Vooral wanneer het elektrische fietsen betreft.

Bij Atlas Fietsen begrijpen we dat kleine mensen ook gewoon een fiets nodig hebben en daarom kun je bij ons altijd de perfecte kleine elektrische fiets vinden.

Elektrische fietsen met lage instap

Bij Atlas Fietsen vinden we het belangrijk dat iedereen met of zonder beperking zelfstandig kan fietsen. Daarom hebben wij altijd elektrische fietsen van verschillende merken in ons assortiment. Ook kan een fiets aangepast worden zodat je altijd een passende fiets hebt.

Er zijn meerdere soorten (elektrische) fietsen die geschikt zijn voor kleine mensen. Wij bespreken graag de 2 populairste.

Trek District+ 6 Lowstep 25km/u N7 Dames

De Trek District+ 6 Lowstep 25km/u N7 Dames is een geweldige elektrische fiets voor dames die op zoek zijn naar stijl, comfort en prestaties. De fiets is uitgerust met een krachtige Bosch Performance Line-motor die ondersteuning biedt tot 25 km/u, en heeft een Shimano Nexus 7-speed versnellingsnaaf voor soepel schakelen.

De lage instap maakt het gemakkelijk om op en af te stappen, terwijl de verende voorvork en zadelpen voor extra comfort zorgen tijdens het rijden. Met de hydraulische schijfremmen kun je veilig en gecontroleerd stoppen, zelfs op hoge snelheden.

De District+ 6 Lowstep heeft ook handige functies zoals geïntegreerde verlichting, een bagagedrager en een verstelbare stuurpen. Het elegante ontwerp en de hoogwaardige afwerking maken deze fiets een geweldige keuze voor dagelijks gebruik en lange tochten.

Trek District+ 7 Lowstep (500Wh) 25km/u N7 Dames

De Trek District+ 7 Lowstep (500Wh) 25km/u N7 Dames is een hoogwaardige elektrische fiets voor dames die op zoek zijn naar een comfortabele en betrouwbare rijervaring. De fiets is uitgerust met een krachtige Bosch Active Line Plus-motor en een geïntegreerde 500Wh-accu voor een bereik van maximaal 100 km.

Met de Shimano Nexus 7-speed versnellingsnaaf kun je gemakkelijk schakelen tussen verschillende snelheden, terwijl de hydraulische schijfremmen zorgen voor veilige en gecontroleerde stops. De verende voorvork en zadelpen bieden extra comfort tijdens het rijden.

De District+ 7 Lowstep heeft ook handige functies zoals geïntegreerde verlichting, een bagagedrager en een verstelbare stuurpen. Het lage instapframe maakt het gemakkelijk om op en af te stappen, en het elegante ontwerp maakt deze fiets een geweldige keuze voor dagelijks gebruik en lange tochten.

Hoe weet je welke framemaat je nodig hebt?

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er meerdere soorten fietsen op de markt die geschikt zijn voor kleine mensen. Het is hierbij wel erg belangrijk dat je een fiets met de juiste framemaat koopt. Deze moet goed bij je lichaamslengte passen. Je wilt natuurlijk niet dat een te kleine maat fiets aanschaft en hierdoor je knieën het stuur raken of dat je fiets te hoog is waardoor je voeten niet bij de pedalen komen. Dit is vooral bij dagelijks gebruik erg vervelend.

Je kunt je fietsmaat het beste bepalen voor gebruik te maken van je binnenbeenlengte. Hierbij is het belangrijk om de volgende 4 stappen goed te doorlopen.

  1. Ga tegen de muur aanstaan en zet je voeten ongeveer 20cm uit elkaar.
  2. Meet direct de afstand tussen de vloer en je kruis. Dit is je binnenbeenlengte.
  3. Vervolgens vermenigvuldig je de binnenbeenlengte met 0,66mm om zo de juiste framemaat te vinden.
  4. Rond het getal af naar boven als je niet op een geheel getal uitkomt.

De maten die het meeste voorkomen zijn de 46, 49, 51, 53, 57, en de 61cm.

Vind de juiste e-bike bij Atlas fietsen

Bij Atlas fietsen hebben we tweedehands, maar ook nieuwe fietsen in ons assortiment. Samen met jou kunnen we kijken naar een elektrische fiets dat precies bij jouw wensen en maat past. Ook kunnen we samen naar extra accessoires kijken die jou kunnen helpen met het plezier in fietsen.

Veelgestelde vragen

Wat is Atlas Fietsen?

Atlas Fietsen is een fietsenwinkel die zich richt op het aanbieden van fietsen voor mensen van alle lengtes, inclusief kleine mensen en mensen met beperkingen.

Wat voor soort fietsen biedt Atlas Fietsen aan?

Atlas Fietsen biedt verschillende soorten fietsen aan, waaronder elektrische fietsen met een lage instap en driewielfietsen.

Wat zijn de populairste fietsen voor kleine mensen bij Atlas Fietsen?

De drie populairste fietsen voor kleine mensen bij Atlas Fietsen zijn de Easy Rider Junior driewieler, de Midi driewieler en de verlaagde Balance fiets.

Hoe bepaal ik de juiste framemaat voor mijn fiets?

Om de juiste framemaat te bepalen, meet je je binnenbeenlengte en vermenigvuldig je dit met 0,66mm om de juiste framemaat te vinden. Rond het getal af naar boven als je niet op een geheel getal uitkomt.

Kan ik bij Atlas Fietsen een fiets op maat laten maken?

Ja, bij Atlas Fietsen kunnen ze fietsen aanpassen of op maat maken, zodat je altijd een fiets hebt die bij jouw wensen en maat past.

Biedt Atlas Fietsen accessoires aan?

Ja, bij Atlas Fietsen kunnen ze samen met jou kijken naar extra accessoires die jou kunnen helpen met het plezier in fietsen.