Bij atlas-fietsen.nl.nl is er de mogelijkheid om een fiets te bestellen met de fietsplan regeling ofwel de werkkostenregeling. De hoogte van de vergoeding hangt af van de keuzes die de werkgever hierin maakt. Er zijn drie mogelijkheden om hieraan mee toe doen. Informeer bij de werkgever over de mogelijkheden.

Optie 1: Bestel en betaal zelf

Deze optie geeft de mogelijkheid de fiets zelf te bestellen en te betalen. De ontvangen factuur kan ingeleverd worden bij de werkgever.

Optie 2: Bestel zelf en laat uw werkgever betalen

Ook er is er de mogelijkheid om de fiets zelf te bestellen, maar de factuur direct door de werkgever te laten betalen. Tijdens het bestellen is er de mogelijkheid om een afwijkend factuuradres in te vullen. Bij het afleveradres dienen de eigen gegevens ingevuld te worden en bij het factuuradres de gegevens van de werkgever. Kies bij betaalopties voor de mogelijkheid tot overboeking. Zo komt de factuur bij de werkgever terecht.

Optie 3: Bestel via een bemiddelaar (NFP/FiscFree/BFN)

Een derde optie is om de fiets via een fietsplan-bemiddelaar te bestellen. Dit kan gedaan worden via Nationale Fiets Projecten (NFP), FiscFree of Bedrijfsfietsen Nederland (BFN). Samen met de werkgever wordt het formulier van de desbetreffende bemiddelaar ingevuld en naar hen opgestuurd.

Daarnaast dient de fiets besteld te worden via atlas-fietsen.nl. Kies bij betaalopties voor de mogelijkheid Fietsplan.Houd er rekening mee dat er in de meeste gevallen bemiddelingskosten van 15% betaald dient te worden. De fiscale grens zit op €1000.

Hierdoor komen de maximale bemiddelingskosten op €150.

Voor een beter beeld van deze kosten staan hieronder 2 voorbeelden:

Voorbeeld 1:

Prijs van de fiets bij atlas-fietsen.nl:

€1199

Ingehouden door bemiddelaar:

€150 (15% van €1000)

Restprijs:

€199 (€1199 – €1000)

————
Door de klant te betalen:

€349 (restprijs inclusief de bemiddelingskosten)

Voorbeeld 2:

Prijs van de fiets bij atlas-fietsen.nl:

€499

Ingehouden door bemiddelaar:

€74,85 (15% van €499)

Restprijs:

€0

————
Door de klant bij te betalen:

€74,85